top of page

Jaké jsou alternativy k práci plavčíka v USA?

Předchozí článek jsem věnoval srovnání agentur na lifeguardy v USA. Často se mě studenti ptají, proč plavčík a ne jiná práce? O tom je zas tento článek. Jaké jsou tedy možnosti pro ty z vás, kteří nechcete být americkými plavčíky?


Asi to vypadá divně, že doporučuji i něco jiného, ale proč ne. Rád doporučím službu nebo agenturu, o které vím, že je na ně 100% spoleh.


Rád bych zde jmenoval dvě agentury. ATEP a CCUSA. Každá nabízí podobné, ale i rozdílné pozice i lokality.


ATEP má např. jednu krásnou lokalitu v Montauk NY, kde můžete dělat bartendery, buzzery, pomocné práce na hotelech, servírky... A to na pěkným místě u oceánu. Občas se objeví i pár míst dokonce na Hawaii! Sice jsou za pár minut pryč, ale je to pecka. Kromě Work and Travel pozic v USA nabízí také možnost Stáže v USA, Studium na americké střední školy a nově také Au-Pair v USA. Jo a nabízí i práci v Kanadě! Vše mají perfektně zvládnuté a stejně jako nám se k nim hodně studentů vrací a doporučují další kamarády. Takže určitě kvalitní volba!



CCUSA patří mezi nejdéle fungující agentury u nás a musím říct, že naprosto po zásluze. Vedení české CCUSA stojí na pevných kořenech, je s nimi skvělá komunikace a mají i férové podmínky. V nabídce najdete třeba práci v letní táborech v USA, dále pak Work and Travel USA s pozicemi napříč celou Amerikou, ale hlavně také Kanadu s možností pracovat až 12 měsíců. Se CCUSA také rozhodně nešlápnete vedle!


Jakou agenturu si na Work and Travel USA (nebo jiný program) vyberete je na vás. Koukněte vždy na celkovou cenu, mrkněte na případné alternativy a pak si představte tu pohodu, opalovačku a party u bazénů a pojeďte do Ameriky jako plavčíci :).

97 zobrazení
bottom of page