top of page

Cestování na závěr léta - roadtrip, nebo Karibik?

Cestování po skončení bazénové letní sezóny je bezpochyby jedno z největších lákadel, proč se do Ameriky jako plavčík vydat. Zářijový roadtrip po USA, nebo cruise po Karibiku studenti začínají plánovat i s měsíčním předstihem. Přeci jen možností je mnoho a za 3-4 týdny se z USA nedá stihnout vše. Jaké jsou tedy nejoblíbenější varianty?


Národní parky západu USA

Jednoznačně nejoblíbenější volbou je trip po západě USA. Doporučuji minimálně 2 týdny, i tak ale určitě nestihneš vidět všechny národní parky. Ideální jsou 3 týdny s tím, že můžeš jet třeba i do Yellowstone. Ten je několik hodin autem severně od běžné trasy, kterou určitě doporučuji. Místa jako Monument Valley, Grand Canyon, Arches, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Yosemite a další se opravdu neomrzí.

PS: v Yellowstone může být v září už sníh, tak ať tě to nepřekvapí, jako tehdy nás :).





Cruise po Karibiku

Cesty lodí po Karibiku jsou zajímavou alternativou cestování po západním pobřeží a je to hlavně dovolená bez starostí a zařizování. Vybereš si místo odjezdu lodi (většinou Miami) a podle zvolené trasy projedeš ostrovy Karibiku. Osobně nejsem velkým fanouškem cruisů, protože člověk stráví mnoho času na palubě lodi a na zastávky na ostrovech je většinou max. jen jeden den a to ještě v předem dané lokalitě, takže člověk daný ostrov stejně moc nepozná. Pláže jsou samozřejmě v Karibiku krásné všude, takže azurové moře a bílý písek si užiješ. Koupání s rejnoky, želvami nejsou výjimkou. Tradičně se podíváš na Bahamy, St. Thomas, St. Lucia, Panama a Barbados.


Případně si můžeš vybrat ostrov v Karbiku a letět tam na klasickou dovolenou a díky tomu celé místo víc procestovat. Takhle proběhla i naše dovolená pře pár lety. Chtěli jsme po skončení sezóny úplně vypnout, poznat nová místa a Bahamy jsou z USA většinou "za pár dolarů". 2 týdny relaxu a cestování za to rozhodně stály!





129 zobrazení
bottom of page