top of page

Proč bych měl do USA letět jako plavčík?


To je asi nejčastější otázka, na kterou se studenti při rozhodování o Work and Travel USA programu ptají. Pokud se vám líbí následující představa, pak je odpověď jasná.

Celé léto strávíte v USA, sedíte nebo ležíte u bazénu, opalujete se, jdete si zaplavat, pokecáte s návštěvníky bazénu, kteří vám občas nosí obědy a různými dalšími způsoby vás rozmazlují, užíváte si party se studenty z celého světa, jezdíte na výlety k oceánu, zábavních center i amerických měst, levně a dobře nakupujete a na závěr léta třeba měsíc cestujete třeba po Californii nebo Karibiku.



Jo a ještě vás hřeje skvělý pocit z toho, že jste zachránili život několika malým dětem, které se třeba trochu napily vody a začaly se topit v bazénu. Vy jako plavčík jste pro ně skočili, vytáhli z vody a u návštěvníků bazénů pak byli ještě oblíbenější. Jo a samozřejmě jste za to všechno placení.

A vůbec největší benefit naplňuje podstatu celého Work and Travel programu. Za 3 měsíce v USA se naučíte perfektně anglicky, budete mluvit, ne jen říkat slovíčka. Poznáte americkou kulturu i mentalitu a získáte zkušenosti, které se vám budou hodit po celý život.

Tak co? Ještě je důvod, proč přemýšlet nad tím, jestli jet do USA jako plavčík je dobrý nápad?

Případně máte i jiné možnosti - dělat ve fastfoodu, uklízečky v hotelech, nebo prodávat suvenýry. I když si představíme ten nejhezčí fast food, tak pořád to znamená být celý den na nohou, vonět po hranolkách a nevidět slunce celé léto. U dalších možností je to dost podobné.

Naučíš se skvěle anglicky a procestuješ Ameriku

Úvodní odstavec je samozřejmě mírně nadsazený, ale vše z toho je pravda. Ano, být celé léto u bazénu a opalovat se, člověka omrzí jako každá jiná činnost. Být připravený skočit do vody a zachránit topícího je zároveň i velká zodpovědnost, ale na to vás výborně připravíme před odletem do USA na našich záchranářských kurzech. Zcela bez nadsázky je ale to, že za léto v USA se naučíte anglicky lépe, než v jazykovce za minimálně dvojnásobný čas a hlavně i peníze. Je proto běžné, že plavčíci při odletu do USA umějí i jen běžnou angličtinu ze školy, takové ty klasické základy. Smyslem celého programu není práce. Jde o poznání Ameriky. Přírody, lidí, mentality, jídla, procestovat kouzelná místa od New York po Californii nebo Hawaii a od Chicaga po Karibik.

Léto plavčíka v USA ti dá tolik zážitků a zkušeností, že až to člověk kolikrát plně docení až s odstupem času několika měsíců nebo let.

Koneckonců fotky našich studentů mluví za vše.

253 zobrazení
bottom of page