top of page

Termín odletu na plavčíka do USA

Každý rok je pro budoucí plavčíky v USA termín odletu jedno z klíčových témat. Proč je lepší, když lifeguardi letí do USA začátkem sezóny? Je opravdu takový problém začít sezónu amerického plavčíka o trochu později?


Pro začátek je potřeba vysvětlit, kdy je vlastně ten začátek lifeguardské sezóny. Každý rok je to jinak a zahájení spadá vždy na tzv. Memorial Weekend, který je vždy před čtvrtým pondělím v květnu. Např. plavčíci letící do USA na léto 2020 budou mít zahájení sezóny v sobotu 23.5.



Proč říkáme plavčíkům, aby letěli do USA co nejdřív, ideálně na opening sezóny?

Odpovědí je několik, ale ta hlavní je, že bazénové firmy otvírají většinu bazénů ve stejný den. Na všechny bazény nemají dostatek plavčíků a musí proto najmout americké plavčíky. I když se to může zdát divné, tak ale americké plavčíky nechtějí. Opět důvodů proč, je několik, ale věřte mi, že český nebo slovenský plavčík vydá za 3 americké :). Zkrátka naši plavčíci mají v USA skvělou pověst a jsou dlouhodobě velmi žádaní. Proto čím dřív poletíte, tím větší radost jim v USA uděláte. Jako deadline se obecně bere 10-15. června, kdy je sezóna v plném proudu a většina lifeguardů je již v USA. Většina plavčíků odlétá do USA mezi termínem zahájení sezóny a přibližně 8. červnem.

Pokud víš, že tvůj termín odletu je na hraně této deadline, napiš nám a probereme všechny možnosti.


Druhý důvod, proč naskočit do role amerického lifeguarda co nejdříve jsou samozřejmě finance. Každý den plavčíkování navíc znamená cca 100 USD navíc.


Samozřejmě chápeme důležitost zkoušek na VŠ. Nicméně věřte mi, že stojí za to zabojovat, udělat zkoušky co nejdřív to půjde a letět do Ameriky. Každý den se počítá. Tak #pojedtaky!

55 zobrazení
bottom of page