top of page

Americké bazény v době covidu

Jak to vlastně dopadlo s bazénovou sezónou 2020? Co se plánuje pro léto 2021?


V průběhu jara 2020 jsme každý den dostávali z USA zprávy o tom, jak se sezóna připravuje a počítá se s tím, že léto proběhne jako předcházející roky. Nicméně definitivní slovo přišlo koncem května, kdy americká vláda program Work and Travel oficiálně pozastavila až do 31.12.2020. Evropským studentům se prakticky do USA zavřeli dveře, někteří našli cestu přes složité několikadenní přestupy na východoevropských letištích, ale to se týkalo hlavně studentů z Bulharska a Srbska.


I přes tyto komplikace se v na východním pobřeží USA otevřelo cca 80% bazénů, místo evropských plavčíků hlídali bazény plavčíci američtí. Na bazénech začala fungovat nová social distancing pravidla a podle zpráv od amerických společností se celkem snadno i dodržovala. Přípravu bazénů můžete vidět na fotkách.

Na všech bazénech se dodržují rozestupy, lehátky jsou min. 10ft (3m) od sebe a lidé ve vodě nesmí být blízko u sebe. Výsledkem toho je, že v bezénu více plavou, než celkem tradičně postávají ve vodě. Třeba tyto opatření pomůžou k americké plavecké gramotnosti:)


Výhodou je, že Američané obecně dobře dodržují pravidla a na bazénech zvlášť. A zároveň se o sebe dost bojí. Tato kombinace tak zajišťuje, že pro plavčíka bezepčností nařízení nezpůsobují žádné komplikace ve vztahu k návštěvníkům.

S výhledem na léto 2021 jsme zatím pozitivní (myšlenkami, ne výsledkem covid testu) ;).

Program Work and Travel byl totiž otevřený dříve, než se původně plánovalo a od konce září již americké ambasády mohou opět vydávat J1 víza. Zároveň se mluví o tom, že zkrátka Amerika nutně potřebuje evropské studenty a to nejen na práci plavčíků. Na Work and Travel program je navázáno velké množství firem, které si v letošním roce museli vypomáhat americkými pracovníky a zároveň tak žádat o velké půjčky, aby rok 2020 přečkali.


Zkrátka všichni doufáme, že se optimistický výhled naplní a opět si budou moct evropští studenti splnit své sny, poznat a procestovat Ameriku a při té příležitosti se opalovat u bazénu za celkem slušnou mzdu. Třeba právě stolek na fotce níže může být v létě tvůj (je asi 15min od downtown Washington DC a je u parádního bazénu pro dva plavčíky). Práce plavčíka v USA je prostě fakt pohoda!

Těšíš se na moment, kdy zas budeš moct cestovat? Nedrž se při zemi a poleť jako plavčík do USA. Garantujeme ti, že prožiješ nezapomenutelné léto a ještě si vyděláš na nákupy i parádní roadtrip po USA. Tak #pojedtaky !

120 zobrazení
bottom of page