top of page

"Garance" umístění lifeguardů v USA

Snad každý budoucí plavčík v USA se nás ptá, na jakém místě v USA bude, jak daleko to bude mít na bazén a jak bude vypadat okolí jeho apartmánu. Na úvod napíšu jednu zásadní informaci, podle které vždy poznáš, jestli ti ostatní říkají pravdu, nebo jen chtějí, abys jim podepsal smlouvu.



V žádném případě ti nikdo nemůže garantovat, na kterém bazénu budeš v průběhu léta pracovat a kde přesně budeš bydlet. Zní to krutě, realita ale tak špatná není. Vysvětlím proč. Důležité info pro uklidnění...tohle se stává cca 1 lifeguardovi ze 100 a v malých firmách prakticky vůbec.


Na začátku sezóny (4. květnový víkend) se otvírá naprostá většina bazénů, které firmy mají ve svém portfoliu. Ne všichni plavčíci jsou ale v USA již na tento první víkend a v následujících prvních dnech sezóny. Proto tato "prázdná" místa vyplňují plavčíci z jiných zemí, nejčastěji místní Američani. Jenže se často stává, že zkrátka nepřijdou do práce na svůj bazén "A". Proto firma musí rychle hledat náhradu místo těchto např. amerických plavčíků. A v tento termín třeba právě přilétáš do USA ty a nedej bože by ti někdo slíbil bazén "B". Ty celý natěšený na svůj vysněný bazén "B" najednou po příletu zjistíš, že na bazén "B" museli dát někoho jiného a tebe potřebují na bazénu "A", na kterém byl ještě včera nespolehlivý plavčík. S tím je samozřejmě spojená lokalita i apartmán, na kterém jsi měl původně bydlet.

Cílem tohoto článku je narovinu poukázat na to, proč ti nikdo v ČR nebo na Slovensku nemůže garantovat, kde přesně strávíš své léto plavčíka v USA. Od zahájení sezóny do tvého příletu se může stát opravdu hrozně moc věcí. Od nespolehlivých lifeguardů až po zranění. Bazény je nutné pokrýt a případně i někoho přestěhovat. I když se to stává výjimečně, tak to měj prosím v paměti. Pokud ti někdo bude tvrdit, že ti garantuje místo, které si vybereš, tak ti neříká pravdu a snaží se ti jen za každou cenu podstrčit smlouvu.

Proč jsem tento článek napsal? Během několika sezón supervisora v USA jsem každý rok s novými plavčíky řešil tyto stejné problémy a sám jsem ho také zažil v kůži lifeguarda. Vím, jak nepříjemné je, když letíš poprvé jako plavčík v USA a to co, ti někdo sliboval, není pravda. Navíc lifeguardi pak byli naštvaní na nás v USA. My jsme se jen nestačili divit, co všechno jim doma naslibovali. Buď tomu sami věřili a tím problematice lifegaurdingu v USA nerozuměli, nebo prostě chtěli jen nabrat co nejvíc studentů díky planým slibům.


A kde tedy budeš doopravdy bydlet ty? O tom je další chystaný článek ;)

195 zobrazení
bottom of page