top of page

Jak si zabalit na 4 měsíce do USA

Čím míň, tím líp. Amerika je rájem všech outletů a levných nákupů a mnohdy to dopadá tak, že se na konci léta dokupují kufry nebo domů posílají plné krabice 😅 (tipy kde a kdy nejlíp nakoupit budou tady nebo na Instagramu, tak na to koukni :).



Proč ale nevyužít poloprázdného kufru, že jo. A tak jsme spolu s ostatními plavčíky dali dohromady pár rad k tomu, co je fajn si kromě těch klasických věcí přibalit. Všechno sice v USA seženete, ale třeba opalováky doporučujeme vzít. Na první dny se hodí a ty americké jsou někdy hrozně zvláštní konzistence a lepivé tak, že si budete připadat jako bonbón 😄. Ale třeba oleje zas mají dobré 😄.


Většina z vás dorazí do kuchyní, které budou vybavené normálním nádobím, ale pokud máte svůj třeba svůj oblíbený hrnek na čaj nebo misku na kaši, tak si je vemte. Hodí se utěrka a velcí fajnšmekři s prázdným kufrem si můžou dovézt i menší pánvičku (je to jen náma nebo jsou prostě všechny americké pánvičky na prd a jídlo se na nich připaluje? 😠)


Další tip do prázdného kufru je oblíbená deka (která při poskládání fakt nezabere tolik místa a v létě poslouží místo peřiny) a malý polštářek. Ten si třeba můžete vzít i do letadla ✈️. Nebo si deku brát nemusíte a vezmete si tu z letadla, ale ta fakt moc nezahřeje.


Určitě přibalte sprej proti komárům! Večer u bazénu si na tenhle řádek vzpomenete, fakt 😃


Selfie tyč nebo dlouhá ruka je MUST, že jo 😃 A věci na kolo samozřejmě pořídíte i v USA, ale jestli máte třeba světla nebo přilbu doma, tak je berte.


Jo a kolíčky na prádlo se hodí!


Co určitě nebrat jsou fény, žehličky a kulmy na vlasy. Jednak to prostě stejně nebudete stíhat využít (ještě, že jsou beach waves a messy hair teď v kurzu! 😅) a navíc mají zásuvky v Americe jiné napětí, takže je dost velká šance, že vám tyhle české elektrospotřebiče prostě nepojedou.


Ve Wallmartu je navíc pořídíte za pár dollarů, kdyby fakt nebylo zbytí.


Podtrženo, sečteno. Sbalte se podle svých potřeb a co zapomenete, určitě v USA dokoupíte. Hlavně nezapomenout hlavu! 😜

101 zobrazení
bottom of page